18. heinäkuuta 2016

Pelargonit

Olikohan se helmikuussa kun kirjoittelin siitä kuinka laitoin mieheni pelargoni ostoksille Plantageniin ja hän toi mitä pyysinkin  pikku taimia 14 kpl, mutta eihän niistä ole elossa enää kuin kaksi.

No tilasin sitten uusia, olin lukenut kehuja  Gotlannissa sijaitsevassa Sutarve puutarhasta ja sen hienoista taimista ja voi mitä kaikkia ihanuuksia siellä olikaan.

Oli vaikea hillitä itseäni ja 17 tainta meni tilaukseen. Silloin taisi olla ihan huhtikuun alku päiviä menossa, nettisivuilla kyllä luki että toimitus voi kestää jopa 8 viikkoa, mutta kun tilauksesta oli mennyt jo yli 12 viikkoa niin aloin jo kyselemään missä ne oikein viipyvät ja tulivathan ne sitten viikko ennen juhannusta ja 2 viimeistä viime viikolla.

Taimethan olivat ihan eri luokkaa kuin Plantagenin, näissä oli jo kunnolliset juuret. En millään pystynyt poistamaan nuppuja vaikka niin pitäisi ehkä tehdä vaan haluan nähdä millaisia kukkia niihin tulee.

P. Cordifolium, Tessaloniki, Choun Cho, Bonchurch, Osborne, Askola, Islingtons Peppermint, Sutarves klara sän, Lara Beacon, Little Spikey, P. Australe, Madame Thibault, Cattolica, Crimson Unique, Diana Palmer, A Happy Tought, Elnaryds Ramona

Tällaiset kasvavat nyt kasvihuoneessa, mutta näkevätkö ne vielä ensi kevään onkin sitten jo toinen juttu.

Tällä hetkellä kukkivat

Elnaryds Ramona


Madame Thibault, neilikkapelargoniP. Australe, villipelargoni


Tessaloniki, sormipelargoni


Vera vyöhykepelargoni plantagenista


Gesa vyöhykepelargoni  plantagenista


Little Spikey, tähtipelargoni


A Happy Thought, koristelehtinen vyöhykepelrgoni


Lara Beacon, primääri hybridi

Ainakin kahden muun odotan kukkivan vielä tällä viikolla.

Mukavaa viikon jatkoa kaikille.