25. syyskuuta 2016

Terveisiä Italiasta

Tulin kotiin Italiasta jo viikko sitten, mutta viikon verran olen ollut flunssassa. Kävin Riminillä Adrianmeren rannalla. Rimini on ihan rantaloma kohde, onhan siellä 15 kilometriä hiekkarantaa. Historiallinen keskusta toki on mutta siellä on vain muutama kohde ja muuta ei sitten mielestäni niin erikoista olekkaan , en ole mikään rannalla makoilija vaan haluan nähdä ja kokea erilaisia paikkoja.

Niin sitten varasin matkatoimistolta muutamia retkiä joten kävin myös San Marinossa, Firenzessä, Venetsiassa ja pienessä Mondainon kylässä juusto ja viinitila retkillä.Kukka istutuksia ei juurikaan ollut, mutta tällaisia puita oli yhden kadun varrella ja siinä oli hienoja kerrottuja kukkia.


San Giulianon alueella on talojen seinissä hienoja maalauksia
Tiberiuksen silta valmistui 21 jKr eli hyvin kestävää tekoa


Augustuksen riemukaari valmistunut 27 eKr


Pastan valmistusta


Riminin hiekkarantaa maailmanpyörästä nähtynä
San Marinon huikeita maisemia
San MarinoSan Marino


San Marinossa oli vähän kukkaistutuksiaMondainon kylässä on vain yksi katuja kadun varella hienoja yksityiskohtia tässä yksiPecorino juustoja kypsytetään vanhasa myllyssä maan alla olevissa kuopissa 3 kuukauden ajan, nytkin siellä oli 15 000 juustokiekkoa kypsymässä, juustot tuodaan sinne eri puolilta Italiaa. Saatiin maistiaisia, oli tosi hyvää ja Akasiahunaja-balsamico toi vielä lisä säväyksenJuuston lisäksi myynnissä oli muitakin tuotteita


Aina on yhtä ihanaa käydä Italiassa mutta ettei tule liian pitkää postausta jätän Venetsian ja Firenzen seuraavaan kertaan.

Hyvää syyskuun viimeistä viikkoa kaikille!