Turun kasvitieteelllinen puutarha

24. helmikuuta 2017

Kävimme viikolla Turun kasvititeellisessä puutarhassa, matkalla mietimme milloin viimeksi olemme siellä käyneet. No kovin usein ei siellä tule käytyä, koska edellisestä kerrasta on ainakin 30 vuotta ellei enemmänkin.

Asia pitää korjata ja mennä sinne uudelleen kesällä ellei jo keväällä, kun myös ulkopuutarha on avoinna.

Olihan siellä kukkia ja kasveja. Monia erilaisia orkideoita mm. kaunis Lumikuningatar, Kameliat kukkivat runsaasti, mehikasvi osastolla oli myös monia pelargoneja, niitä ostin kotiinkin muutaman pistokkaan tosin en tiedä mitä lajiketta ne ovat,  kun niissä ei ollut nimeä.

Mutta kuvat puhukoot puolestaan, otin niitä paljon tässä muutamia. Valoista johtuen jotkut kuvat ovat hieman kellertäviä. Nimeän ne jotka muistan ja tunnistan.Amatsonin lilja


PuutomaattiPulloharjaLumikuningatar orkidea

kerran vielä lumikuningatar se on niin kaunis


Pasuunakukka sillä oli mukavasti korkeutta
Tämä taitaa olla yksi niistä pelargoneista jonka pistokkaan ostin, ainakin lehden kuvio on melko samanlainenNiin säännöllisen kaunis Kameliankukka


Kuten sanoin tuonne on mentävä uudelleen, ehkä jopa monta kertaa.

Mukavaa viikonvaihdetta kaikille.


6 kommenttia:

 1. Kasvitieteellisissä saa kokea sitä eksoottista tunnelmaa! Niin monia tuttuja kasveja, joita olen ihaillut Israelissa ja Namibiassa.

  VastaaPoista
 2. Ihana postaus, niin kauniita kuvia ja kaunista kukintaa. Kasvitieteellisessä puutarhassa on mukava pistäytyä talvella. - Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Onneksi meillä täällä kotomaassa on mahdollista kokea hetki eksotiikkaa noiden puutarhojen lämmössä. Kauniita orkideoja, mutta kyllä tuo kamelia on ihana!

  VastaaPoista
 4. Itse en muista kun kerran käyneeni ja silloinkin viimeisenä keväänä ennenkuin äitini kuoli. Silloin ei sitä vielä tiedetty. Äitini, serkkuni ja heidän äitinsä kanssa kävimme ja siitäkin on siis 16v.

  VastaaPoista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan