Kesäkuuta mennään

11. kesäkuuta 2017

Kohta ollaan jo kesäkuun puolessa välissä. Kyllä aika menee nopeasti,  varsinkin nyt kesällä.
Puutarhassa riittää hommia ja kasvit kasvavat kilpaa rikkaruohojen kanssa.

Tänä vuonna laitoin muutaman viljelylaatikon, joissa kasvaa sipulia, porkkanaa, punajuurta, tilliä, persiljaa, papuja, ym. ja muutamia perunoitakin laitoin. Harson alla alkoivat hyvin kasvaa.

Vaikka kesä nyt onkin vihdoin tullut, niin mitään helteitä ei ole meidän nurkilla vielä ollut ja hyvä niin, koska näillä keleillä kukinta ei ole niin nopeasti ohi. Myös puutarha hommia on mukavampi tehdä vähän viileämmässä ja silti välillä hikeä pukkaa.


Hevoskastanja kukkii parhaillaanKuivia oksia on jonkun verran , mutta toivotaan vielä pitkää ikää. Vähän jäi tummaksi tuo kuvan alaosa, siellä kasvaa kotkansiipiä.Ihana ripsureuna tulppaani, nimi vaan ei nyt tule mieleen.Tarhakellukka Tai maiAlppikärhöJoskus sitä vaan ihmettelee näitä kukkien muotoja.Juhannuspioni aukeaa pian.Mulla on monia erilaisia kuunliljoja, tässä muutama.Pionin nuppuja riittää tänäkin vuonna.Kärhö tuet on vielä tyhjinä, mutta kyllä ne kärhöt sieltä kasvaa.Riippahernepuu kukkii Teresanruusussa on runsaasti nuppuja ja väriäkin näkyy jo.Akileijan nuppujaSärkynytsydänKasvihuoneessa talvehtinut salvia alkoi kukkia, siinä on kauniit orkideamaiset kukat.Rucolaa kasvihuoneessa. Aika rohkeaa sanoa, mutta vielä ei ole ollut yhtään itikkaa.Toivotaan että saan myös perunoita, eikä vaan naatteja. En keksinyt mansikoille mitään paikkaa joten laitoin ne parvekelaatikoihin, on niissä jo raakileita.Porkkanat pitää pian harventaa.Samoin punajuuret, ja olikohan tuo nyt lehti vai keräsalaattia?SiperiankurjenmiekatTulikellukkaTulppaaneeja.  Tuo tumma on Black parrot, mutta ei se musta ole vaan oikein tumma liila.Särkynytsydän ja kuihtunut metsätulppaani.Ostin honkkarista pionin jossa oli iso nuppu, ihan vaan siksi kun halusin nähdä pian kauniin pionin kukan.  Nimeä tällä ei ollut ja kuvaushetkellä väri on jo haalistunut, se oli hiukan tummempi ja niin kaunis niin kaunis kuin pioni vaan voi olla.Loppuun vielä kuva Roopesta joka täyttää ensiviikolla jo 12 vuotta, toivotaan vielä  yhteisiä vuosia lisää, ainakin menoa vielä riittää.


Hyvää kesäkuun jatkoa kaikille. T. Armi


7 kommenttia:

 1. Upeita kuvia puutarhasi kukinnasta! Komea tuo hevoskastanja. Täällä ei vielä siperiankurjenmiekat kuki.

  VastaaPoista
 2. kukkivat todella kauniisti!

  VastaaPoista
 3. Ihan hengästyttää sinun puutarhasi kukinnan runsaus ja kauneus.
  Mitä ihmettä olet tehnyt kasvimaalle, kun kaikki on jo noin pitkällä? Minulla salaatit ja porkkanat ja muut vasta kurkistavat mullasta.

  VastaaPoista
 4. Onpa sinulla hyvännäköistä herkkua jo kasvilavoissa! Tu hevoskastanja on kyllä mielttömän kokonen ja upea! Minulla oma kastanjani teki eka kerran kukkia, kokonaista kaksi, mutta joudun sen kasvua hillitsemään, on ihan väärässä paikassa kasvaakseen suureksi.

  VastaaPoista
 5. Minä pidän kuunliljoista ja minulla on niitä myöskin useita erilaisia. Vihannekset on sinulla tosi hyvässä kasvussa.

  VastaaPoista
 6. Kaunista kukintaa! Ja vaikka mitä hyötykasveja jo hyvässä kasvussa. Aurinkoista juhannusviikkoa! P.s. blogissani on synttäriarvonta:)

  VastaaPoista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan