Missä ovat perhoset?

3. elokuuta 2017


Olen jo pidemmän aikaa ihmetellyt missä ovat kaikki perhoset, vain muutamia on näkynyt. Nyt ovat nauhuksetkin jo kukassa ja niissä on aina ollut paljon perhosia, vaan eipä ole nyt.

Sain äitienpäivänä sellaisen perhosbaarin jonka pitäisi hokutella perhosia jo ennen kukkia, mutta yhtäkään perhosta en ole siinä nähnyt. Ehkä kylmä kevät on syynä perhoskatoon.

Vaikka muualla Suomessa on satanut liikaakin, niin täällä on kovin kuivaa. Kaivostakin loppui vesi sen verran on kuitenkin satanut, että on saatu sadevettä kerättyä mutta ei se riitä. Huomiseksi on kyllä sadetta luvattu, mutta ei mikään 5 milliä riitä vaan sitä pitäisi tulla muutama päivä.Siinä niitä nauhuksia komeilee ja tuoksu on ihana. Joitain kimalaisia niissä on, mutta minä haluaisin myös perhosia
Vanha leikkuri omenapuun alla ja kärhön kukkakin siellä kurkistelee.Nuo nauhukset on kyllä komeita ja ihanan värisiä.Kasvihuone ulkoa


ja sisältä kuvaan ei mahtunut pelargoni hyllykkö se on tuossa oikealla oven suussa. Viiniköynnöksessä on muutamia rypäleitäkin.Pergolan edessä olevassa penkissä on täysi kaaos, miehen mielestä se on hieno minusta taas ei.


Nyt on taas se aika kesästä kun tykkään istua rappusilla ja katsella pihalle.
Yksityiskohta siitä kaaospenkistä.  Se näyttää paremmalta pieninä paloina. Kärhö kasvaa kaariportissa (olisiko Hagley Hybrid?) ja on taas tautinen. Nätisti se kukkii mutta alhaalla on paljon näivettyneitä lehtiä, joten tämä kärhö saa lähteä.Kaaospenkistä taas, tämä on vaan niin kesäinen kuva. Tykkään.


 Blektiny Aniol
Vanha kunnon luottokärhö tykkää niin tuosta paikasta ja kukkii joka kesä runsaasti eikä sairasta.Laventeli on kestänyt talvetkin, jopa muutaman kovankin talven on pärjännyt. Vaikka se keväisin näyttää kuolleelta niin kyllä se vaan kasvaa kun malttaa odottaa.Messuilta ostettu kallaThe President (?)
Omenapuussa oleva kärhöDaalia Boogie Woogie on iloisen värikäs.Toinenkin kalla siinä on vain yksi kukka. Ostin myös tumma kukkaisen sipulin mutta se ei vielä kuki ja tuskin ehtiikään on vielä niin pieni.

Semmoisia tunnelmia. Jään odottamaan kunnon sadetta ja niitä perhosia.

Mukavaa alkanutta elokuuta kaikille.

Armi


CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan