Missä ovat perhoset?

3. elokuuta 2017


Olen jo pidemmän aikaa ihmetellyt missä ovat kaikki perhoset, vain muutamia on näkynyt. Nyt ovat nauhuksetkin jo kukassa ja niissä on aina ollut paljon perhosia, vaan eipä ole nyt.

Sain äitienpäivänä sellaisen perhosbaarin jonka pitäisi hokutella perhosia jo ennen kukkia, mutta yhtäkään perhosta en ole siinä nähnyt. Ehkä kylmä kevät on syynä perhoskatoon.

Vaikka muualla Suomessa on satanut liikaakin, niin täällä on kovin kuivaa. Kaivostakin loppui vesi sen verran on kuitenkin satanut, että on saatu sadevettä kerättyä mutta ei se riitä. Huomiseksi on kyllä sadetta luvattu, mutta ei mikään 5 milliä riitä vaan sitä pitäisi tulla muutama päivä.Siinä niitä nauhuksia komeilee ja tuoksu on ihana. Joitain kimalaisia niissä on, mutta minä haluaisin myös perhosia
Vanha leikkuri omenapuun alla ja kärhön kukkakin siellä kurkistelee.Nuo nauhukset on kyllä komeita ja ihanan värisiä.Kasvihuone ulkoa


ja sisältä kuvaan ei mahtunut pelargoni hyllykkö se on tuossa oikealla oven suussa. Viiniköynnöksessä on muutamia rypäleitäkin.Pergolan edessä olevassa penkissä on täysi kaaos, miehen mielestä se on hieno minusta taas ei.


Nyt on taas se aika kesästä kun tykkään istua rappusilla ja katsella pihalle.
Yksityiskohta siitä kaaospenkistä.  Se näyttää paremmalta pieninä paloina. Kärhö kasvaa kaariportissa (olisiko Hagley Hybrid?) ja on taas tautinen. Nätisti se kukkii mutta alhaalla on paljon näivettyneitä lehtiä, joten tämä kärhö saa lähteä.Kaaospenkistä taas, tämä on vaan niin kesäinen kuva. Tykkään.


 Blektiny Aniol
Vanha kunnon luottokärhö tykkää niin tuosta paikasta ja kukkii joka kesä runsaasti eikä sairasta.Laventeli on kestänyt talvetkin, jopa muutaman kovankin talven on pärjännyt. Vaikka se keväisin näyttää kuolleelta niin kyllä se vaan kasvaa kun malttaa odottaa.Messuilta ostettu kallaThe President (?)
Omenapuussa oleva kärhöDaalia Boogie Woogie on iloisen värikäs.Toinenkin kalla siinä on vain yksi kukka. Ostin myös tumma kukkaisen sipulin mutta se ei vielä kuki ja tuskin ehtiikään on vielä niin pieni.

Semmoisia tunnelmia. Jään odottamaan kunnon sadetta ja niitä perhosia.

Mukavaa alkanutta elokuuta kaikille.

Armi


8 kommenttia:

 1. Ihania kesäisiä näkymiä puutarhastasi! Mulla kävi myöskin kärhön kanssa niin, että revin sen ylös maasta ja hävitin. Siinä oli joka vuosi se vika että kukkimisen jälkeen lehdet tulivat ruskeiksi ja nyt parina vuonna ei enää kukkinut ollenkaan.
  Meillä on myös niin kuivaa että toivon todella että tuo huomiseksi luvattu vesisade tulisi tänne.

  VastaaPoista
 2. Sinulla on niin kaunis puutarha ja niin kaunista kukintaa. Nauhuspenkki on upea. Meillä eivät nauhukset vielä tuolla tavalla kuki. Meillä on tullut sadetta yllin kyllin, viimeiset kaksi päivää on satanut lähes tauotta. - Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Ihanan runsas puutarha sinulla! Mulla on vasta niin alussa että niin tyhjää vielä. Mun kaariporttiin istuttama kärhö ei sitten kuki, sivummalle istutetut sen sijaan runsaasti.😅 Perhosia ei ole kyllä näkynyt kuin muutamia, satanut on meilläpäin kyllä reilusti..

  VastaaPoista
 4. Olen samaa mieltä miehesi kanssa, pidän tuosta kukkapenkistä

  VastaaPoista
 5. Meillä nauhukset aloittelevat kukintaa ja ovat muutaman viikon päästä täydessä kukassa jos aurinkoisia päiviä piisaa. Kovasti ovat perhoset täälläkin harventuneet ja sudenkorennot syövät loputkin. Nauhuksen kukat houkuttelevat perhosia erityisesti. Täältä löytyikin paljon kaunista ja kiinnostavaa joten tulin ja jäin. Palaan tänne pian uudestaan lueskelemaan. Terkuin Katja https://paleredrose.blogspot.fi Lämpimästi tervetuloa visiitille!

  VastaaPoista
 6. Oi miten voikin olla kaunista! Upeita kuvia ja kukkia♥ nuo nauhukset on kyllä upeannäköisiä! Ei täälläkään ole paljoa perhosia näkynyt..tainnut olla liian kova kesä niillekin, kun aina vaan sataa:( Mukavaa kesänjatkoa sinne!

  VastaaPoista
 7. Sinulla on kaunis piha, minäkin haluisin istua tällainen talon portailla ja katsoa siihen mitä olet kuvannut.

  VastaaPoista
 8. Upea puutarha sinulla! Kaunista kukintaa ja niin viihtyisän näköistä kasvihuoneessasi! Mukavaa alkanutta viikkoa! P.s. blogissani on puutarhakirja-arvonta:)

  VastaaPoista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan